Skip navigation.
 

Lavazza

 

Zkušenost, vášeň, inovace

Mísíme zkušenost s inovací a vášní, abychom šířili kulturu italského espresa ve světě. Už déle než jedno století naší historie jdeme cestou dokonalosti s energií a zaujetím pro věc.

Nadšení a láska pro kávu, více jak 110 let zkušeností, zaujetí pro mimořádnou kvalitu a stále nové podněty a koncepty z oblasti kávové gastronomie, jako je na příklad široké spektrum kávových specialit programu i Piaceri del caffé (potěšení s kávou) - extravagantní variace na téma kávy od proslulého šéfkuchaře Ferana Adríá. 

Dokonalé espresso
Dokonalé espresso
Vše o kávě
Vše o kávě
i Piaceri del caffé
i Piaceri del caffé

 

Na světě neexistuje místo, kde nepijí kávu. Ale každá země má své zvyky, tradice a chuti.
Ti, kteří trochu cestovali, vědí, že - pod názvem káva - jsou servírovány velmi odlišné nápoje: i když jsou „suroviny“ vždy stejné (káva a voda), rozdíl je způsoben metodami zpracování.

Káva podle Lavazzy

V čem spočívá dnes úspěch jednotlivých značek? Zejména v osobitém receptu namíchání správných zrnek kávy, různých odrůd, z různých oblastí, správně zpracovaných, vytříděných a šetrně upražených. Čím lepší kávy jsou použity, tím kultivovanější a kvalitnější bude výsledný nápoj. Kvalitní zrna, čerstvé a správné upražení, poskytuje kávě chuť vhodnou pro ty nejnáročnější chuti.

Důležitou roli pro chuť směsi má výběr jednotlivých odrůd zejména  odrůdy Arabica a Robusta. Vyrobená kávová směs která byla připravena podle tajných receptur firmy však tvoří asi polovinu úspěchu připravené kávy.

Druhá polovina záleží na správném používání mlýnku na kávu (správném nastavení hrubosti mletí a hmotnosti jedné porce kávy), kávovaru (správném nastavení tlaku vody a teploty na vydanou kávu) a na pečlivé přípravě barmana. 

Lavazza v České republice

Majitel a ředitel firmy Espresso, Ivo Moravec, se s kávou Lavazza setkal již v počátcích své obchodní kariéry. Vždy mu ji nabízeli při setkáních s italskými obchodními partnery. Na otázku Proč právě ta? získal prostou odpověď: Protože je nejlepší. Proto jeho prvním podnikatelským záměrem v oboru gastronomie byla právě káva Lavazza. Oslovil rodinnou společnost Lavazza s důkladně promyšlenou obchodní strategií a nabídkou ke spolupráci. Netrvalo dlouho a z Turína do Čech putovala první zásilka kávy.

 

Odborně proškolený tým společnosti Espresso s.r.o. získává své zkušenosti přímo od italského partnera Lavazza. Díky tomu mohou čeští kávoví experti poskytovat svým zákazníkům komplexní služby v oblasti kávové gastronomie té nejvyšší kvality. Ať už jde o pravidelnou kontrolu nastavení zařízení a technologických procesů, dovoz kávy na místo určení, nebo proškolení personálu na domovské půdě v kavárně, restauraci, baru nebo v našem školicím centru Lavazza.